Spel för en god sak

Det kanske kommer införas skatt på rikslotterier i Sverige. Vad skulle det innebära egentligen? Vad går överskotten hos lotterierna till?

ta%cc%88rningarDet många inte vet är att spel och lotterier i Sverige på många sätt bidrar till välgörenhet. Det är nämligen så att personer som köper lotter på många sätt, omedvetet, hjälper till att bidra till en bättre värld. Några som stöds med hjälp av lottoköp är bland annat IOGT-NTO som arbetar med att minska användandet av alkohol och andra droger, något en kan läsa mer om här bland annat.

Det är ofta överskottet som går direkt till välgörenhet och det möjliggör hjälp för personer som har problem med missbruk av olika slag och helt enkelt behöver lite stöd. Dessutom får företagen som ägnar sig åt detta goodwill i form av värdeskapande kommunikation och berör både lottvinnare och andra konsumenter där ute. Mer om detta går även att läsa om i Resumé, där ämnet socialrealism återigen tas upp.

Kommer skatt införas på rikslotterier?

Detta gör att flera debatterar och säger emot när det föreslås att en skatt ska införas på rikslotterier. Det innebär nämligen i förlängningen att ideella organisationer kan tvingas dra ner på sin verksamhet, något som minskar överskottet till de behövande. Åsikter kring detta kan man läsa mer om i denna artikel från Svenska Dagbladet. De svenska rikslotterierna är främst:

  • Postkodlotteriet
  • Bingolotto
  • Miljonlotteriet
  • Sverigelotten
  • Kombilotteriet

Andra spel än lotterier på nätet

Det är nytt år och det innebär ett år fullt av nyheter. Inte minst med spelnyheter av alla olika slag. Om detta kan en läsa mer om och dessutom prova på, på http://www.spelaspel.se/casino/.

Sedan är det viktigt att inte få något annat beroende än det som en just kanske tagit sig ur, via hjälp från olika ideella organisationer som till exempel IOGT-NTO med flera. Det är givetvis spelberoendet som bör undvikas, och det undvikes bäst genom att man aldrig spelar för mer pengar än man kan göra av eller låter spelandet på något sätt gå ut över familj, vänner eller karriär. Det ska alltid vara roligt och lustfyllt att spela något som kanske kan  glömmas bort och det är viktigt att påminna sig om det under tiden.